Foto's onder de tekst

Voorjaar Toernooi 23 april 2023.

 

Op zondag 23 April was het voorjaarstoernooi dat voor het eerst werd georganiseerd door Frans en Claudia Tieleman.

 

De dag begon ‘s morgens met een heerlijk zonnetje. Frans was al erg druk met de voorbereiding van die dag, ook hielp Wim Meeuwsen ijverig mee. Hij had alle tafels en stoelen tevoorschijn gehaald maar ook de scorebordjes waren geplaatst. Ondertussen waren ook Hans en Hennie de Jonge gearriveerd en Hennie had voor deze dag een heerlijke soep gemaakt.

Even later kwam onze barmedewerker voor deze dag Adriana Zwezerijnen er ook aan. Zij ging de heerlijke cake snijden die iedereen bij een kop koffie kon nuttigen. Ondertussen kwamen de deelnemers binnen lopen.

 

Om 11.30 konden we beginnen met de inschrijving. Iedereen kreeg bij het aanmelden een zakje voorjaarsbolletjes die ze kunnen planten. Nadat iedereen was ingeschreven heeft Frans het welkomstwoord gedaan. Er werd gespeeld volgens A  lá  Mêlee indeling dus je wist niet van tevoren met wie je speelde.  Het werden allemaal doubletten teams omdat Frans en Adriana ook mee speelden dus dat was super. Claudia bleef de wedstrijd schema’s in de gaten houden en ook de bar. En roerde af en toe de soep zodat het niet zou aanbranden. Het was een hele klus maar ging prima. Ondertussen deden alle spelers goed hun best .

 

Wat ook nog erg leuk was dat iedereen die clubkleding hadden het ook aan hadden zo mooi om te zien. Na dat iedereen na de eerste ronde de standen had doorgegeven gingen we de soep nuttigen. Wat was die heerlijk dank je wel Hennie. Zo ondertussen werd weer de indeling voor ronde twee uitgedraaid en weer uitgedeeld zodat we aan de tweede ronde konden starten. Ondertussen was Karel van der Klip binnen gekomen en heeft toen de plek overgenomen van onze geweldige barmedewerker Adriana Zwezerijnen.

 

Het weer was nog steeds super. Wat boften we hiermee. Iedereen was weer lekker aan het boulen. Ondertussen werd er door Adriana de worst en kaas en komkommer klaar gemaakt. De wedstrijden liepen goed en iedereen gaf als ze klaar waren de standen door bij Claudia die hield de score bij in de laptop.

 

Na een heerlijke pauze werd er weer gestart met de derde en laatste ronde. Tijdens deze ronde kregen wel een buitje over ons heen, maar het viel gelukkig mee. Nadat iedereen weer de uitslag had doorgegeven is de eindstand opgemaakt en kon de uitslag bekend worden gemaakt.

 

Er was voor 3 prijzen gezorgd, die door Thea en Claudia Tieleman waren ingepakt net als de voorjaarsbolletjes die in de zakjes waren gedaan. Frans heeft eerst Adriana bedankt voor het verzorgen van de bardienst.

 

En toen konden we bekend maken wie de wisseltrofee had gewonnen en wat nu het leukste is dat Hans de Jonge die heeft gewonnen.

Ik zal even uitleggen waarom het zo bijzonder is: Hans en Hennie hebben heel wat jaren het voorjaarstoernooi georganiseerd, maar die zijn er vorig jaar mee gestopt.

Dus dan is het nu erg leuk dat hij heeft gewonnen. Hij heeft 3 partijen gewonnen met een saldo van 26 pluspunten en natuurlijk kreeg hij ook nog een mooie prijs planten.

Daarna op de voet gevolgd door nummer 2 Remy Zenik die 2de werd met 3 partijen gewonnen met  een saldo van 22 pluspunten.

De derde prijs ging naar een dame die er heel blij mee was dat ze zei ik heb de dames in ere gehouden Greet Wouterse met 3 gewonnen partijen met een saldo van 21 pluspunten.

Natuurlijk was er nog een troostprijs of te wel aanmoedigingsprijs die werd gewonnen door Wim Meeuwsen met 0 gewonnen partijen met een saldo van 26 minpunten.

 

Het was een super gezellige dag, met een hele gezellige sfeer en leuke deelnemers.

 

Natuurlijk wil ik ook nog even de mensen bedanken die mee hebben geholpen met het klaar zetten van alles maar ook met het opruimen na het toernooi.

We waren blij dat alles op tijd klaar was want toen barsten het los van de regen.

 

Nog even het volgende toernooi die er aankomt is op 20 mei de bekende Apeluiders Toernooi.

Het zou leuk zijn als er veel deelnemers zich op geven zodat het toernooi door kan gaan dus geef je op.

 

Claudia Tieleman