Cercle de Pétanque - Jeu de Boulesclub - IJsselstein


Verslag Zomer Club Competitie 2022 district Midden, team Cercle1.

De afgelopen zomers van 2020 en 2021 ging deze competitie niet door i.v.m. corona.

Een clubteam voor deze competitie bestaat uit min. 6 en max. 9 spelers. Ons team, dat al zo’n 25 jaar meespeelt, bestaat uit:

Hans en Hennie de Jonge, Martin Riesewijk, Lien de Vos en Evert van Amerongen( captain). In 2019 is Piet van Herpen, mede ivm zijn leeftijd, gestopt. En deze zomer zijn Eef en Janny v.d Heuvel nieuw ingestroomd, waar we heel blij mee zijn.

De ZCC wordt gespeeld op donderdagavonden van mei t/m september, maar niet in de echte zomermaanden juli en augustus. Er worden per avond 3 rondes gespeeld: 1e ronde triplette (2 teams), 2e ronde doublette (3 teams) en 3e ronde triplette (2 t.).

Per avond zijn er dus (2+3+2)= 7 punten te verdelen. T/m 2019 speelden we een uit- en thuiswedstrijd, maar deze zomer is gestart om alle teams per klasse van 8 verenigingsteams elke speelavond op hetzelfde terrein te laten spelen: zo is er op ons terrein gespeeld op 19 mei en 01 september.
Eef en Janny v/d Heuvel hebben beide avonden de complete catering voor hun rekening genomen: perfect gedaan, nogmaals hartelijk bedankt!! Omdat zij die avonden niet mee konden spelen, is Herman Fillekers en Louwe Schol elk 1 avond ingevallen: ook jullie bedankt.

Zoals jullie in het verslag van Frans Tieleman over de ZCC team 2 kunnen lezen heeft Cercle 1 totaal 2 wedstrijden gewonnen en dus 5 verloren. Totaal zijn er dus 7 punten te verdelen per avond: wij hebben 17 punten behaald (17 gewonnen triplettes en of doublettes) en 32 wedstrijden (punten tegen) verloren.

Donderdagavond 15 september speelden we de laatste wedstrijd van deze zomer in Wijk bij Duurstede: daar vertelden Martin en Lien dat ze na ca. 25 jaar stoppen met competitie spelen wegens het klimmen der jaren: Lien en Martin, wat hebben we een veelheid van jaren met veel plezier en met ook een  paar keer een kampioenschap, aan deze competitie meegedaan. Jullie zorgden voor veel gezelligheid + wat lekkers.

Resultaten: 1e cijfer is aantal gespeelde doubllettes of triplettes, 2e cijfer het aantal gewonnen partijen: 

Eef v.d. Heuvel            13 gespeeld                 5 winst
Janny v.d. Heuvel         13    “     “                     6    “
Hans de Jonge             20    “    “                      9    “
Hennie de Jonge          19    “    “                      7    “
Lien de Vos                  16    “    “                      5    “
Martin Riesewijk            19    “    “                      6    “
Evert van Amerongen   20    “    “                      8    “

Volgende zomer is er in dit team dus plaats voor enkele nieuwe spelers: denk er eens over na en schiet 1 van de teamleden aan of het iets voor je is. Het zijn heel gezellige avonden, en je spelniveau gaat er echt door omhoog.

                                                                                                          Evert van Amerongen


Verslag van laatste Zomer Club Competitie van District Midden.

Donderdagavond werd er gespeeld bij Mazijk de Pétanque in Wijk bij Duurstede.

Cercle de Pétanque 1 moest tegen De Nijeboulers 1 spelen.

Cercle de Pétanque 2 moest tegen Mazijk de Pétanque 1 spelen.

 

We hebben eerst met 2 teams Triplette gespeeld.

Het team bestaande uit Frans en Claudia Tieleman en Geert Eshuis dat was tegen Steef Kosterman, Johnny Dirksen en Lammert Dijkstra de uitslag was 13 – 2 voor Cercle.

Het team bestaande uit Chengiz en Taira Zendedel en Arjan de Grijff en die speelden tegen Peter Dirksen, Hans van Barneveld en Hans Hartwigsen de uitslag was 13 – 12 voor Cercle.

Hierna moesten met 3 teams Doublette gespeeld worden.

Het team Frans Tieleman met Chengiz Zendedel dat was tegen Steef Kosterman met Johnny Dirksen de uitslag was 13 – 1 voor Cercle.

Het team Arjan de Grijff en Geert Eshuis dat was tegen Lammert Dijkstra met Peter Dirksen de uitslag was 13 – 8.

Het team Claudia Tieleman en Taira Zendedel dat was tegen Hans van Barneveld met Hans Hartwigsen de uitslag was 9 – 13 voor Mazijk.

Hierna moesten we weer 2 Triplette partijen spelen.

Het team bestaande uit Claudia en Frans Tieleman met Arjan de Grijff speelden tegen Peter Dirksen, Hans van Barneveld en Hans Hartwigsen de uitslag was 13 – 12.

Het team bestaande uit Taira en Chengiz Zendedel en Geert Eshuis speelden tegen Steef Kosterman, Johnny Dirksen en Lammert Dijkstra de uitslag was 13 – 5.

Wij van Cercle de Pétanque hebben met een uitslag van 6 – 1 totaal gewonnen.

Dit geeft een totaalstand op de lijst van totaal 7 gespeelde donderdagavonden voor ons een vierde plaats totaal 3 gewonnen avonden en 4 verloren avonden en behaalde gespeelde punten 26 en een saldo van – 4 na Onderling resultaat.

 

De onderlinge partijen gespeeld door Cercle de Pétanque 1 tegen De Nijeboulers 1 zijn bij mij niet bekend wel de eind uitslag Cercle de Pétanque 1 heeft met 1 – 6 verloren.

Eerste klasse

Plts.       Team                          Plaats                                   W           V             GP          Saldo

 1. De Gooiers 2                       Nieuw-Loosdrecht                  6             1             37           + 146

 2  De Nijeboulers 1                  Nijkerk                                    2             3             5             + 165 OR

 1. De Gooiers 3                       Nieuw-Loosdrecht                  5             2             26           + 47 OR
 2. Cercle de Pétanque 2         IJsselstein                               3             4             26           - 4 OR
 3. Mazijk de Pétanque 1          Wijk bij Duurstede                  3             4             20           − 54 OR
 4. HKB ՚84 1                            Harderwijk                               3            4             19           − 20 OR
 5. Cercle de Pétanque 1         IJsselstein                               2             5             17           − 123
 6. Abcoude 1                          Abcoude                                 1             6             16           – 157

De Gooiers 2 en De Nijeboulers 1 promoveren naar hoofdklasse

 

Frans Tieleman.


NATIONALE PETANQUE COMPETITIE seizoen 2022 – 2023.

Zaterdag 17 september mochten we eindelijk weer de NPC gaan spelen.Nadat vorig jaar de NPC was gestopt na 7 zaterdagen door Covid 19.

 “Cercle de Petanque 1” zit in de poule 5010 en spellen dit jaar tegen verenigingen die we nog niet eerder zijn tegen gekomen, wat wel weer een nieuwe uitdaging is.

De verenigingen waar we tegen moeten zijn: Jdb Les Francophiles 02 en Jdb Les Francophilu 03, uit Rotterdam, JBC Nieuwerkerk 03 uit Nieuwerkerk aan den IJssel,Les Boulistes 01 uit Gorinchem, JBV Nederlek 02 uit Lekkerkerk, JBC Zoetermeer 03 uit Zoetermeer.

Zaterdag speelde we thuis tegen Les Fracophiles 02 uit Rotterdam.Leuk was dat de team captain Hein Staffhorst bij onze vereniging Cercle de Pétanque is begonnen met boulen.

Goed ons thuis basis is normaal IJsselstein, maar omdat we geen binnenhal hebben spelen we bij La Lamène in Nieuwegein.

We waren met de captain Frans Tieleman, Taira en Chengiz Zendedel,Evert van Amerongen en Claudia Tieleman en als invaller Louwe Schol.

De eerst wedstrijden waren doublette die gingen prima maar helaas maar 1 gewonnen dus stonden we 1-2 achter.

Na een kleine pauze was het tijd voor het triplette partijen die speelde we en die gingen heel goed en hebben we allebei gewonnen dus toen werd het 3-2 dus hier waren we zeer trots op. Zo dit hadden alvast super gedaan nu nog de laatste wedstrijden, de doublette. Die verliepen ook niet echt verkeerd. Maar helaas toch alle drie verloren.

Wat jammer dus de einduitslag is 3-5. Maar ondanks dat we lekker hebben gespeeld tegen leuke tegenstanders was het toch een mooie eerste NPC dag. Op naar de volgende die we spelen op 15 oktober.

Groetjes Claudia

 


NATIONALE PETANQUE COMPETITIE

 

Eindelijk kon ons team “Cercle de Petanque 2” weer beginnen met de NPC-competitie 2022/2023. We zijn in de  6e divisie ingedeeld met PV Gouda 4, PVN 3, Jdb 2, Kampong 1, Kampong 2, PVN 2 en OSB 2. Elke 14 dagen spelen we drie partijen tegen een andere vereniging.  Zaterdag 17 september was onze eerste wedstrijd tegen Kampong 2. Ondanks dat het een competitie speelronde betrof werd door de beide teams met veel plezier gespeeld. In de eerste doublette partij trok Kampong 2 met 2 gewonnen wedstrijden tegenover 1 van ons aan het langste eind. De tweede ronde, met twee tripletten won zowel Cercle 2 en Kampong 1 één partij, zodat de voorlopig stand met 3-2 in voordeel van Kampong 2 bleef. De derde partij was weer Doublette waar nu met twee gewonnen wedstrijden door ons de eindstand op 4-4 kwam. We waren aan elkaar gewaagd gezien de twee wedstrijden die Kampong 1 met 13-12 nipt van ons won. Zo kwam een einde aan onze eerste competitiedag met een terechte uitslag, qua sterkte en de sfeer zoals er tegen elkaar is gespeeld.

Jannie en Eef

 


Op 27 augustus 2022 heeft Jaime Emidio meegedaan aan het Clubkampioenschap Tête à Tête.

Hij heeft de “Plaquette de la Vie”  gewonnen.

Hij is er zo super trots op dat hij zelfs zijn prijs mee heeft genomen naar Portugal waar hij op dit moment op vakantie is aan het nagenieten van zijn overwinning zie hier de foto's.


25 juli 2022 Vrijwilligers gezocht  voor ondersteuning bij de toernooien. klik hier voor info en of inschrijven

24 mei 2022

Wat leuk dat onze leden zelfs les en demonstraties geven, Hier zie je onze bestuurder Chengiz samen met zijn vrouw een Clinic geven aan de medewerkers van de Gemeente De Bilt.

Gegeven op 24 mei door Taira en Chengiz Zendedel. 


27 Mei 2022

Ingezonden brief van Jannie en Eef,

Jannie en ik willen via dit schrijven nog even een korte terugblik op de competitieavond van afgelopen donderdag geven.

 

Zoals vanouds lag het speelterrein met de score bordjes er gelikt bij.

Jannie en ik hebben met genoegen achter de bar gestaan. Er heerste voor onze beleving een zeer gemoedelijk sfeer.

De eerste gratis koffie die we namens onze vereniging aanboden is met veel waardering ontvangen.

Ook de warme snack had gretig aftrek. Ondanks dat het niet hellemaal vlekkeloos ging met het opwarmen in de magnetron.

Voor de spelers was het totaal geen probleem dat zij soms langer moesten wachten voordat de snack opgewarmd was.

Zo ook met de koffie waar om half twaalf nog behoefte aan was. Dat was even wachten omdat deze nog gezet moest worden.

Het werd later in de avond steeds kouder, zodat er steeds meer behoefte kwam aan warme dranken.

We hadden dan ook in de aanbieding; soep en warme chocolademelk met slagroom.

 

Het was zeker best pittig voor ons om van vanaf 18.00 tot 1.00 uur achter de bar te staan.

Maar de waardering met name die Jannie kreeg bij het weggaan van de spelers maakte veel goed.

Voor Frans, wedstrijdzaken (boegbeeld) van onze vereniging, kan ook terug kijken op een geslaagde avond.

Een competitieavond waar voor het eerst 8 teams op onze speel locatie speelde.

 

Namens het bestuur bedankt voor uw inzet!

Klik hier voort foto's van de avond.


22 april 2022 ingezonden email bericht.

Onderwerp: Reactie op deelname van Cercle de Petanque aan de koningsspelen ism de Wenteltrap

Beste Frans, John en andere betrokken clubleden.

Via deze weg wil ik jullie nogmaals namens ons team en de kinderen ontzettend bedanken voor de leuke jeu de boules activiteit die jullie vandaag verzorgd hebben.

De kinderen vonden het geweldig leuk bij jullie! Er werd door mijn collega's over de app geroepen dat het 1 groot feest was bij jullie! Dus: 1000x dank! Jullie zijn goud waard!

 

Groetjes, Krista van Zelst Leerkracht de Wenteltrap

Klik hier voor foto's van deze leuke middag


Buitentent

11 april 2022 

Onze mooie buitentent is door de stormen kapot gewaaid, maar ondanks dat onze verzekering niets uitkeerde hebben we toch een nieuwe aangeschaft zodat we allemaal weer overdekt tegen regen, wind en ja soms ook zonneschijn kunnen verblijven in ons mooie sportpark.

Met dank aan de heren Louwes, Fons, Jan en Frans voor het op 11 april van 10:00 tot 14:30 uur, weer plaatsen en opbouwen van de (beide) tenten.

Hans de Jonge, de toernooien kunnen weer beginnen.


Buitenspelen

01 april 2022

We spelen weer alles buiten, vanaf april hebben we ons overdekte overkomen van PVN Nieuwegein verlaten. Veel succes allemaal.


Algemene Ledenvergadering

28 maart 2022

Er was en is veel besproken maar een van de hoofd items was een nieuw bestuur.

En dat is er na afloop.

Dit nieuwe bestuur zal zich later uitgebreider voorstellen, maar er is gekozen voor;

 • John van Hoorn (Voorzitter) (en binnenkort tijdelijk penningmeester)
 • Serge Vosmeer (Secretaris)
 • Chengiz Zendedel (Algemene Zaken dat houd in Horeca en Onderhoud)
 • Frans Tieleman (Wedstrijdzaken)