Zomer festijn Jeu de boul borrel

Formele berichten horen er bij maar ook persoonlijke berichten delen we graag.
Heb je wel is van die dagen of ken je het gevoel dat je na een werkdag thuiskomt en denkt “dit is waarom ik mijn werk zo leuk vind”. Ik hoop dat je het herkent en ik deel graag mijn gevoel.
Jaarlijks heb ik vanuit mijn rol als buurtsportcoach gesprekken met verenigingen, clubs of initiatiefnemers die graag willen samen werken met mij of met één van mijn collega’s. Vorige jaar heb ik kennis gemaakt met de gedreven voorzitter van Cercle De Pétanque Ijsselstein, ook wel de Jeu de boules vereniging in IJsselstein. John en ik hebben een aantal dingen gemeen, John wil het maximale uit iets halen en zoals ik eerder al formuleerde over John, ben ik ook altijd gedreven. Maar John en ik verschillen ook, John is recht door zee (iets waar ik erg van hou) maar wat ik zelf soms moeilijk vind te zijn. We vullen elkaar dus ook goed aan.
Maar komt dat dan ook tot uiting als we samen iets organiseren? Dat is altijd de hoop en ik loop al wat jaren mee en dat is niet altijd zo.
In IJsselstein wordt jaarlijks het Zomerfestijn+ georganiseerd, een programma met activiteiten voor volwassen die tijdens de vakantie thuisblijven. In dit programma wordt ook ieder jaar door mijn werkgever, Stichting Pulse, Jeu de Borrel georganiseerd. Voor mij was dit DE activiteit die niet meer bij een locatie van Stichting Pulse georganiseerd zou moeten worden maar juist op de locatie van DE jeu de boules vereniging in IJsselstein. Gelijk dus een aanknopingspunt om met John over te hebben. En zoals ik had verwacht van John “Chris, zeg maar wanneer en ik trommel de vrijwilligers op”.
Woensdag 2 augustus was het dan zo ver. Jeu de Borrel bij Cercle de Pétanque, bij aankomst voelde ik het geen wat ik in de kennismakingsgesprekken en overleggen al voelde bij John. Enthousiasme, gedrevenheid en een warm welkom. Van John kreeg ik gelijk een spoedcursus “boulen” en werd mij snel uitgelegd wat voor soorten grint er is en wat dit doet met de bal. En ja hoor, na deze uitleg en een aantal potjes met John gespeeld te hebben merkte ik gelijk dat ik ook enthousiast en gedreven werd, misschien wel een beetje prestatiedrang kreeg. En dat door even met John te “boulen”.
Vervolgens kwamen er ongeveer 25 deelnemers en deden mijn collega en ik mee aan Jeu de Borrel. Aan alles en iedereen kon je zien dat er plezier was, dat er saamhorigheid is bij deze vereniging en ik ga er niet om heen draaien maar het over grote deel zegt wel voor de lol en het buiten zijn te komen maar je moet ze is zien spelen als de punten binnen gehaald kunnen worden. Dan zie ik zelfs bij een volwassenen van +/- 55 jaar "dat" vonkje in de ogen en de trots dat de worp gelukt is. En juist dat is hetgeen wat deze middag mooi maakte. Ik zag het enthousiasme en gedrevenheid van John terugkomen bij de leden/vrijwilligers van de vereniging en ik zag het ook terug bij de deelnemers van jeu de borrel.
De bedoeling was om Jeu de borrel van 14:00 tot 16:00 te organiseren. De prijsuitreiking was pas om 17:00 uur en mijn collega en ik gingen om 17:30 uur pas weg. Maar het zegt genoeg dat er niet naar tijd gekeken werd maar er werd gewoon plezier gemaakt!
Ik zit in de auto en denk “hier doe je het voor, deze middag had eigenlijk alles wat ik als buurtsportcoach graag ziet”. Cercle De Pétanque IJsselstein, vrijwilligers en John bedankt, we geven hier zeker een vervolg aan met elkaar door komende tijd “de beste bouler van IJsselstein” te gaan organiseren en met een Kindereditie volgend jaar in de Zomer Kids weken toe te voegen.
Tot slot, schiet mij een quote te binnen die van toepassing is op deze mooie succesvolle middag.
“Ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kan je niks en met zijn allen kun je alles”. - Johan Cruijff -