Triplet Clubkampioenschap 2023

Beste medeboulers,

Zoals jullie misschien inmiddels wel hebben begrepen, is er een nieuwe traditie geboren, namelijk de winnaar(s) van een activiteit/toernooi schrijft een stukje voor de website/facebook.

In overleg met mijn teamleden is de eer deze keer aan mij.

Vandaag werd wegens het wegvallen van het man/vrouwtoernooi het uitgestelde tripletclubkampioenschap gespeeld. Frans had begin van de week al contact gehad met de weerman en het zou een mooie bouledag worden. Er hadden zich 8 teams aangemeld, die met elkaar de strijd aangingen om zich “TRIPLETCLUBKAMPIOENEN” te mogen noemen.

Na het aanmelden van de teams begon om 10.00 uur de 1e ronde. Mijn team bestaande uit Louwe, Jan Vermeulen en mijzelf mochten deze ronde gelijk tegen zware tegenstanders bestaande uit Corrie, Greet en Peter. We waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk gingen wij er met de winst vandoor: 13-8.

De 2e ronde stonden we tegenover het team van Chengiz, Frans T. en Wim. Op papier hele sterke tegenstanders, maar dit bleek vandaag niet het geval. Zij wisten geen enkel punt te scoren en was deze partij gauw klaar, 13-0. Volgens de legende zouden de heren de kont van Fanny moeten kussen. Helaas was Fanny niet aanwezig en bleef hen dit bespaard.

Omdat we vrij snel klaar waren met deze partij besloten we maar alvast wat te gaan eten, om op krachten te komen en voordat straks iedereen tegelijkertijd een warme snack zou gaan halen. Joke en Bets onze meestersnackbaksters zaten al klaar om aan de slag te gaan. Deze dames verdienen een pluim om met dit warme weer onder de te tent voor ons snacks te bakken. Dames, BEDANKT.

Toen iedereen klaar was met de 2e ronde en even van een pauze hadden genoten, mochten we aantreden voor de 3e partij. Deze partij speelden we tegen Harrie en de 2 nieuwe dames Jacqueline en Henny. Dit was de eerste keer dat zij aan een toernooi meededen. Ondanks dat zij niet slecht gooiden, waren het toch Louwe, Jan en Marjan die deze partij wonnen.

Inmiddels 3 partijen gewonnen en nog eentje te gaan. Intussen kwam Nan, die vandaag de bar bemande en in de middag hulp kreeg van Christel, langs met hapjes. Lekker hoor, zo’n hapje tussendoor.

De laatste partij was gelijk de beslissende voor de einduitslag. Er waren nu 2 teams die alle drie de partijen hadden gewonnen,  het team van Taira, Hannie en Claudia en wijzelf. Nu zou je denken dan spelen die tegen elkaar, maar het lot had anders beslist. Wij speelden deze laatste partij tegen Adriana, Hans en Paniot. Het team van Louwe had de toss gewonnen en bepaalde het speelveld. Dit was het veld dichtbij de container. De eerste menne behaalden wij 3 punten, daarna 2 en daarna nog eens 3. Dit betekende dat het al gauw 8-0 stond. Eindelijk scoorden de tegenpartij een punt en was het 8-1. Daarna ging het voor ons verder van een leien dakje en was de eindstand 13-1.

4 gewonnen partijen en nu maar afwachten wat het team van Taira had gedaan. Het bleek dat zij hun laatste partij hadden verloren en waren wij de nieuwe ”TRIPLETCLUBKAMPIOENEN”.

We kregen de beker uitgereikt door de kampioenen van vorig jaar Eef en Jannie, waarna we ook nog een mooie prijs kregen.

Deze prijs bestond uit een Frans pakker, Italiaans pakket en een Fruit pakket. In overleg koos Marjan voor het Franse pakker, Jan voor het Italiaanse en Louwe ging voor het Fruit pakket. Lekker smullen.

De tweede prijs was voor Evert, Franca B en Piet en kon er gekozen worden voor een Bak-pakket, een Chinees pakker en een Borrel pakket.

De derde prijs ging naar Claudia, Hannie en Taira. Zij hadden de keuze uit een Groente-, Thee- of Koffiepakket.

Het was een zeer geslaagd toernooi, met spannende partijen, goed georganiseerd door Frans en Claudia, onze dank hiervoor.

Dit jaar staan er nog 2 toernooien op de agenda, nl het kortste dag toernooi op woensdag 20 december en het Oliebollentoernooi op zaterdag 30 december. Dus mensen meldt je aan, want Frans en Claudia organiseren de toernooien niet voor zichzelf maar voor ons!

Tevens wil ik alle vrijwilligers van deze dag bedanken voor hun bijdrage. BEDANKT !

 

Verslag geschreven door Marjan Wiegeraad, mede namens Jan en Louwe