Team SBO De Wenteltrap bezoekt Cercle de Pétanque

 

Vrijdag 9 juni bezocht het team van de school voor speciaal basisonderwijs De Wenteltrap onze vereniging om kennis te maken met Pétanque.

Dit was tot stand gekomen doordat de leerlingen al enkele jaren de Koningsspelen ook bij ons komen om ook de Pétanquesport eigen te maken.

In overleg met de Arjan van den Hoek is deze samenwerking tot stand gekomen en ook mede door de enthousiaste leraren die de kinderen begeleide tijdens de Koningsspelen hadden ze besloten hun jaarlijkse uitje na hun brunch bij ons voort te zetten met een gezellige Pétanque partijtje.

Met ook Franse muziek en Nederlandstalige muziek was het een heel gezellige middag.

De vrijwilligers (Greet Wouterse, Jan Vermeulen. Louwe Schol, Marjan Wiegeraad, Peter Schellekens, Wim Meeuwsen) waren op tijd aanwezig en hebben samen met Frans Tieleman alles klaargezet.

Zo rond 13.30 uur heette Frans op een zonovergoten sportpark de groep welkom en gaf een korte uitleg van het spel.

Daarna gingen de teamleden in groepjes onder leiding van een vrijwilliger van Cercle de Pétanque aan de slag om het spel daadwerkelijk te spelen.

Er waren 6 groepjes van 4 zodat we in Doublette vorm konden spelen. De vrijwilligers stonden de teamleden met raad en daad terzijde, zodat iedereen wist wat er van hun werd verwacht.

De spelers waren vrij fanatiek en iedereen wilde winnen. Maar helaas kan dat niet. Wel heb ik een aantal talenten gezien, zal hier verder geen namen noemen. Iedereen vond het jammer dat ze vanwege hun programma niet langer konden spelen. Al met al een hele geslaagde middag met een enthousiaste groep. Zowel de teamleden als de aanwezige vrijwilligers hadden het, ondanks het warme weer, prima naar hun zin.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Marjan Wiegeraad

De wenteltrap heeft ook nog een leuk bericht gestuurd

Beste meneer/mevrouw,

 

We hebben enorm genoten van ons teamuitje bij jullie petanque club. Wij werden begeleid door een enorm vriendelijke en gezellige mevrouw. Ik had haar belooft om de groepsfoto via jullie naar haar te sturen. Ik heb hem in de bijlage toegevoegd.

 

Vriendelijke groet,

Manouk (De wenteltrap)