Langste dag toernooi op 21 juni 2023.

 

Op deze prachtige en zonnige woensdag in juni stond dit clubtoernooi gepland. De deelnemers 22 personen verschenen, in de nieuwe clubkleding, wat een fraai gezicht was. De stemming zat er goed al vroeg in dus "gaan met die banaan ". De wedstrijdleider was

Frans Tieleman .
Nadat iedere deelnemer zich gemeld had en een nummer kreeg, kon Frans beginnen met het opnoemen van de teams.
Met een beetje spanning op de gezichten van de deelnemers kon het spelen beginnen, dat was wel even zoeken naar je tegenstander. Toen dat eenmaal gelukt was kon het spel beginnen. Het spel zou max. 45 min. duren dit ivm. een kaartmiddag waar enige deelnemers aan mee moesten spelen. Maar Frans was goedgemutst die dag en had besloten om na 45 min. spelen de fluit te hanteren. Dat was maar goed ook omdat een paar teams nog niet uitgespeeld waren na 45 min.
Dus de 1e partij was begonnen en de spanning op de gezichten maakte plaats voor een vrolijke stemming vooral bij degene die de pot wonnen, Afijn, het warme weer maakte de kelen dorstig en de dorst werd snel gelest met een heerlijke koele consumptie.

Na de 1e partij kwam de tweede dus andere tegenstanders en men kon van veld wisselen. Men kon bij iedereen merken aan de presentatie of je je "dag" had want zo gaat het met dit spelletje. Vooral de tireurs weten dat al snel ,of ze de juiste boule raken die weg moet of dat de boule alleen maar lucht verplaatst zonder iets te raken. Kortom ,zo gaat het in dit spel. Er werden 3 partijen gespeeld en dat was lang genoeg op die warme dag. Want de schaduw was inmiddels niet meer aanwezig op het veld. Tussendoor in de pauzes was er lekkere soep en kaasjes met stokbrood gratis te verkrijgen.

 

Intussen werden de punten geteld zodat een ieder zou komen te weten wie de laagste en de hoogste punten gehaald had. Dat duurde nog wel even want dat is een hele klus, vooral om het goed te doen!
Eindelijk was het zover en ging Frans de namen en hun resultaten bekend maken. Zoals gewoonlijk wie er laag en hoog eindigde.
In dit geval wie er 3 partijen gewonnen hadden en daarna wie het hoogste saldo had.
Er waren er veel met 2 gewonnen totaal 8 personen.

 

De uitslag was als volgt:
Op de eerste plaats was Herman Fillekers met 3 winst partijen en een saldo van 13 punten.
Op de tweede plaats kwam Fons van Doorn met 3 winst partijen en een saldo van 9 punten.
Op de derde plaats kwam Marjan Wiegeraad met 2 winst partijen en een saldo van 13 punten.
Het was een heerlijke dag waar iedereen met plezier op terugkijkt.
Een ieder bedankt voor zijn/haar aanwezigheid en een ieder die dit mogelijk hebben gemaakt.

Herman Fillekers