Het Apeluiders Toernooi.

Zaterdag werd er voor de 36ste keer weer Het Apeluiders Toernooi gespeeld, dit is het Langste lopende toernooi van Nederland.

 

Het was een super mooie dag. Het weer was ons goed gezind. Er hadden zich 28 teams op gegeven. Ze kwamen overal vandaan. We begonnen al heel vroeg met alles klaar te zetten van de tafels en stoelen en ook werd de scorebordjes weer op de plekken neer gezet.

 

Om 10.00 konden ze inschrijven. En om 10.30 uur begon de eerste wedstrijd. Iedereen zocht zijn tegenstander op om te gaan spelen.

 

 Zo ook Remy Zenik met Claudia Tieleman. We moesten de eerste wedstrijd tegen Cristel van Maarsseveen met Bas Veldhuizen. Het was een mooie strijd.

Remy die ging plaatsen en ik ging dan als het nodig was schieten. Het was best wel een strijd deze partij ondanks dat Remy goed plaatste en door Bas steeds werd weg geschoten hebben we toch veel strijd gegeven en we verloren met 4- 13. Hierna hebben we even pauze houden.

 

Na een 15 minuten pauze gingen we de 2de wedstrijd in de voorronde aan. We hadden de tos en gingen weer naar het veld waar we de eerste partij hebben gespeeld. We moesten tegen 2 dames van Kampong uit Utrecht. We deden heel erg ons best en het verliep ook goed Remy plaatste goed en ik schoot als het moest de boules weg. We wonnen met 13 -4 daar waren zeer blij mee.

 

Zo nu afwachten in welke poule we komen. Het duurde wel even voor de uitslag bekend werd. Dat kwam omdat er 2 wedstrijden erg lang duurden. Maar na een tijd was het bekend we kwamen in de A-poule met 16 teams en de B-poule bestond uit 12 teams.

 

Wij zaten in de A-poule en moesten tegen Hans Hartwigsen en Tiny Pettinga van de vereniging Mazijk de Pétanque uit Wijk bij Duurstede.

Ze hadden de toss en gingen op het hoofdveld. We hadden er in het begin best wel moeite mee en moesten aan het veld wennen, maar toch verliet het wel goed we wonnen deze met 13 - 5 dus dat was super en nu konden we dus door gaan in de  A - poule met op naar de kwart finale.

 

We gingen de kwartfinale wedstrijd spelen tegen Marcel Willems van vereniging Allez Tirer uit Maassluis met Martin Kind van vereniging JbC Vlaardingen uit Vlaardingen we hadden de tos weer gewonnen en gingen weer op ons veld waar de eerste twee partijen hadden gespeeld. We hadden veel zin in en de tegenstanders ze waren ook erg vriendelijk. We deden ons best en het liep ook goed maar uiteindelijk hebben we toch de strijd verloren met 13 - 5 dus was het nu gebeurt met ons en lagen we eruit. Dus we hoefde niet meer verder te spelen.

 

We hebben samen heel veel schik en plezier gehad. We waren samen een goed team. En we zullen nog een keer samen een toernooi gaan spelen.

 

Ondertussen gingen nog veel teams door zowel in de A-poule en de B- poule maar ook in de A-poule complementair en de B-poule en de B-poule complementair.

 

Na een lange dag was het om 19.00 uur bekend hoe de uitslag was en werden de prijzen uitgereikt . We hebben met elkaar alles opgeruimd.

Om 20.00 uur waren we klaar met alles en ging iedereen naar huis.

 

Ik wil de helpers die bij het opbouwen en ook die genen die bij het afbreken hebben geholpen bedanken Louwe Schol, Herman Fillekers,  Eef van den Heuvel en Jannie van den Heuvel,

Taira Zendedel en Chengiz Zendedel, Fons van Doorn, Remy Zenik, Hans Zwezerijnen en Adriana Zwezerijnen, Claudia Tieleman.

 

Dan ook bedankt de barmedewerkers in de ochtend Hans van Kuik en Corrie van Kuik, smiddags Corrie  de Boer en Adriana Zwezerijnen. En natuurlijk ook de mensen die hebben gezorgd voor de innerlijke mens Hans Zwezerijnen en Joke van der Plaats.

 

Maar natuurlijk mag ook niet vergeten worden de  wedstrijdleider en tevens ook de scheidrechter was die de hele dag de score bij hield in de laptop en zorgde voor gezellige muziek onze wedstrijdsecretaris Frans Tieleman.

 

Claudia Tieleman