IJVO bij Cercle de Pétanque


Vandaag zaterdagmiddag 9 juli hebben we bezoek gehad van het IJVO bestuur bij onze vereniging “Cercle de Pétanque”. Om in een ontspannende sfeer kennis te maken met het spel jeu de boules.


Na het uitleggen van de spelregels en een welkomstwoord van voorzitter “John van Hoorn” werden de eerste ballen gegooid. Er waren 12 IJvo bestuursleden op een wat, weer, locatie en gezelligheid betreft mooie zaterdagmiddag. Verdeeld over drie banen werd begonnen met het Petanque spel. Tijdens het spelen werden ze begeleid door Jannie en Eef van den Heuvel de gastvrouw en gastheer van deze groep ondersteund door John Van Hoorn en Frans Tieleman. Er werd met heel veel plezier gespeeld. En ja enig fanatisme kon je ze niet ontzeggen.
Tijdens het spel kwamen de talenten naar boven drijven, die zeker als ze lid worden bij onze club een aanwinst zullen zijn.

Na afloop werd onder het genot van een consumptie nagekaart over hoe er gespeeld was. Nadat de dorstige kelen gesmeerd waren en de teams opnieuw ingedeeld waren werd er begonnen aan ronde twee. Rond vijf uur was het laatste spel uitgespeeld en werd de winnaars bekend van deze middag.

Met nog een laatste consumptie nam het IJVO-bestuur afscheid van ons. Niet voordat terwijl het onze gasten waren hielpen met het opruimen van de tafels en stoelen. Voordat we konden aangeven er is een steekwagen voor de stoelen stonden ze al in de container. Zo kwam een einde
aan een heel geslaagde middag met een gezellige jonge groep mensen. Waarbij de eigen clubleden die deze middag aanwezig waren daar ook van genoten hebben.

Zo kwam een einde aan een heel geslaagde middag met zo gezellige jonge groep mensen.