Doublette Clubkampioenschap 2022.

Onder de tekst vindt je de foto's en daaronder de uitslag van het toernooi.

Op 6 augustus 2022 werd na 3 jaar weer ons trouwe Doublette toernooi weer gespeeld. Jannie en Eef van den Heuvel hadden het toernooi drie jaar geleden gewonnen. En ze ging er nu weer voor strijden. Ze deden er alles aan om de beker weer in hun bezit te krijgen.

 

De dag begon heerlijk met een mooi zonnetje. Al heel vroeg waren Frans Tieleman en Greet Wouterse al druk bezig met de voorbereiding om alles klaar te zetten voor de bar en de bakkers. Frans was druk met alle scorebordjes langs het veld en de geluidsinstallatie stond al klaar om op te gaan bouwen. Omdat de onderhoudsploeg er niet was ook mee gaan helpen met het plaatsen van de tafels en stoelen en alles in gereedheid gebracht voor de wedstrijdtafel. Alleen jammer dat er niet meer hulp was. Dat zou wel zo prettig zijn. 

 

Inmiddels kwamen de dames Heleen Witkamp en Afra van de drift, die de bar gingen draaien ook binnen.  En ja hoor waarschijnlijk zenuwachtig en slecht geslapen want ook de kampioenen van de afgelopen 3 jaar geleden kwamen al vroeg binnen. Uiteraard hebben zij gelukkig ook nog geholpen. 

Heel geleidelijk kwamen de eerste deelnemers binnen druppelen. Nadat iedereen er was en de wedstrijdcommissie, Frans en ik al het werk hadden klaargemaakt werd het tijd  om het toernooi te starten. Frans hield een gezellig welkomstwoord aan iedereen die er was en daarna werden de wedstrijd kaarten uitgedeeld. 

 

Het Doublette Clubkampioenschap 2022 kon beginnen. 

Iedereen zocht zijn tegenstanders op voor de eerste ronde. Helaas was er ook een vrij loting want er was een oneven aantal teams 13.

 

Dan mijn persoonlijke spelervaring;

Zelf mocht ik met Franca Bouwman het toernooi spelen. We hebben vier wedstrijden gespeeld. Twee verloren en twee gewonnen.

De eerste wedstrijd was tegen Hannie van Dijk en Theo Kraan. Wat zijn die toch goed. Zij zijn ook al een keer kampioen geweest. We hadden de tos en gingen spelen op een veld achter de platanen wat best wel lastig is. De wedstrijd verliep redelijk, we hebben helaas niet gewonnen maar dat we steeds gelijk op gingen was het een mooie partij welke we 10 - 13 verloren.  

De tweede wedstrijd was tegen Taira en Chengiz Zendedel, we speelde op hetzelfde veld als de eerste wedstrijd. Het ging wel lekker maar zij waren ook weer beter en deze partij verloren we helaas ook met 7 - 13. 

De derde partij was tegen Greet Wouterse en Louwe Schol. Zij hadden de tos gewonnen en gingen op het "rolveld" spelen. Dat was wel weer even wennen. Maar ondanks dat verliep de wedstrijd prima. We hebben deze (eindelijk) met 13 – 6 gewonnen. Wat waren we trots op ons zelf. En de tussen stand was 1 winst en 2 verloren.

 

Na iedere partij werden alle standen doorgegeven aan en verwerkt door de wedstrijdleiding. Na elke ronde werden weer nieuwe kaarten uitgedeeld met een andere kleur waar de deelnemers de uitslagen op konden noteren. 

 

Het werd inmiddels wel steeds warmer die middag maar ondanks dat was iedereen toch blij en genoot men van het spelen. De vierde wedstrijd moesten we tegen Albert Kerkhoven en Herman Fillekers. Het was best wel spannend want op het laatst stonden we gelijk met 11 - 11 dus kijken wie deze ging winnen. Mijn laatste bal had ik op de but geplaatst en de tegenstanders konden die niet weg krijgen en eindelijk een partij gewonnen. Toen alle vier de wedstrijden waren gespeeld werd de eindstand opgemaakt.

 

Het werd tijd voor het bekendmaken van de prijzen. 

Frans en ik waren eruit en gingen naar de deelnemers die heerlijk in de schaduw zaten van de platanen. Frans deed het woord en vertelde dat er drie personen waren die vier partijen hadden gewonnen. Er waren er twee die een gelijk saldo hadden die moesten toen een barrage spelen. 

 

De barrage ging dus om de tweede of derde plaats. 

Dat waren de kampioenen van drie jaar geleden Jannie en Eef van den Heuvel tegen Taira en Chengiz Zendedel, men moest tot zeven punten spelen. Het was een hele mooie en spannende wedstrijd, iedereen gunde het beide om te winnen. 

Na een aantal partijen was het bekend, de stand was 7 - 5 in het voordeel van Jannie en Eef van den Heuvel, zij grepen dus net naast de eerste prijs en werden tweede en als derde zijn geëindigd Taira en Chengiz Zendedel.

 

Nu dat bekend was geworden konden we uiteindelijk de prijsuitreiking gaan doen. 

Wat heel leuk en zeer attent was is dat Jannie en Eef van den Heuvel de beker hadden gevuld met lekkere mini snoep en deze nog even gingen uitdelen voor dat de beker over gedragen mocht worden. En na een aantal aardige en sportieve woorden door Eef en Jannie werd de wisselbeker overhandigd aan de nieuwe eerste prijs winnaars te weten Henk Koet en Frans de Wilde. 

 

De prijzen:

Hebben we uiteraard lokaal bij verschillende winkels in IJsselstein gekocht. 

De eerste prijs was een vis bon van DE JONG visspecialist uit IJsselstein. 

Henk Koet en Frans de Wilde hebben deze  gewonnen met vier  winstpartijen en een saldo van 38 punten.

 

De tweede prijs ging dus naar Jannie en Eef van den Heuvel met vier winstpartijen en een saldo van 34 punten en vervolgens de barrage met 7 – 5 te hebben gewonnen. Zij kregen een bon van Chocolaterie ZUCCOTTO uit IJsselstein  

 

De derde prijs ging naar Taira en Chengiz Zendedel met vier winstpartijen en een saldo van 34 punten en  de barrage die ze met 5 – 7 hadden verloren. Zij kregen een  bon van KAASSPECIALIST KAASIE KAASIE.

 

De vierde prijs ging naar Corrie de Boer en Jaime Emidio met drie winstpartijen en een saldo van 25 punten. Zij kregen een bon van DE WINKEL VAN TANTE CAKE uit IJsselstein.

 

Meerdere van deze winkels zijn al sponsors op de website en andere hebben ook aangegeven om serieus te gaan denken om bij ons als sponsor op de website te komen hier zijn wij uiteraard blij mee.

 

Samengevat het was een mooie dag, het was heel mooi weer en er waren alleen maar  blije spelers. 

 

Speciaal dankwoord voor:

  • Heleen Witkamp en Afra van de Drift voor de ochtend bardienst.
  • Franka Moes en Corrie van Kuik die  de middag bardienst op zich namen.
  • Bets Schol en Hans Zwezerijnen de bakkers voor al het lekkers wat ze klaar maakten.
  • Frans Tieleman voor het zo mooi spel gereed maken van het veld met de zware rubberen mat, en voor het organiseren en begeleiden van dit spektakel.
  • Greet Wouters voor het gereedmaken van het terrein en bevoorraden van de bar.
  • Alle barmedewerkers voor het boodschappen en inkopen doen.

 

Natuurlijk ook bedankt  alle deelnemers en speciaal de mensen die mee hebben geholpen met alles klaar zetten die hebben geholpen met opruimen.

 

Claudia Tieleman

 

Hieronder vindt je de foto's en daaronder de uitslag van het toernooi.