45-jarige Jubileumfeest Cercle de Pétanque

Op 3 juni ging bij “Cercle de Pétanque” alle remmen los tijdens het 45-jarige jubileumfeest. Het bestuur met samenwerking van de onderhouds en kantinecommissie waren deze dag half negen aanwezig om het clubterrein aan te kleden in Franse sferen. Het weer was geweldig op deze dag. Zonnetje, niet te heet, een windje en het bleef droog.  

Er hadden zich 65 leden met introducees aangemeld. Voor de officiële opening werd door “Thea Tieleman” een groepsfoto van de 60 leden gemaakt.

Om elf uur opende onze voorzitter (John van Hoorn) met een welkomstwoord de festiviteiten. De aanwezige wethouder sport van de gemeente IJsselstein “Edwin Tas” kreeg het woord van onze voorzitter. Met mooie woorden ging hij in op de rol wat onze vereniging betekent voor de vereenzaming van de oudere. Ook sprak hij zijn respect uit voor onze vereniging die hij als belangrijke “regionale ”trekker en promotor van de Pétanque sport ziet. Aansluitend in het officiële gedeelte werd met onze secretaris “Serge Vosmeer” en de wethouder een wedstrijd Tête-a-Tête tot vijf punten gespeeld. De wethouder liet zien dat hij zijn mannetje stond. Er werden door de beide spelers mooie ballen gegooid. Met 5-3 werd de onderlinge wedstrijd door de wethouder gewonnen.

Daarna werd door onze clubman Frans Tieleman” de dag indeling doorgenomen. Met als eerste de Tripletten wedstrijden en uitleg van de diverse Jeu de Boules spellen. Ondertussen werd de geluidinstallatie geïnstalleerd voor het optreden van Mike Oskam” die eerder optrad als in het officiële programma vermeld stond. Zo gebeurde het dat de sfeer al heel vroeg in kwam met het optreden van Mike. Er werd gedanst en zelf de polonaise werd door de leden al uitbundig gedaan. Ook kon men al genieten van een heerlijke snack van “Amy’s foodtruck”.

Na afloop van zijn optreden werd Mike door onze voorzitter bedankt met een fles wijn voor hem en zijn geluidtechnicus. Nu was het tijd voor de Tripletten wedstrijden. Het was een grandioos gezicht alle spelers in onze vernieuwde clubkleding de strijd met elkaar aangingen. Na deze wedstrijden werd begonnen met diverse Jeu de Boules spellen. 

Tot rond drie uur kon men nog genieten van de laatste snack van “Amy’s Foodtruck”. Buiten dat we konden genieten van de heerlijke snacks, werden deze geserveerd op een levendig en vrolijke wijze door de beide dames van de Foodtruck. Ook deze dames werden door onze voorzitter bedankt voor hun plezierige bediending met een fles wijn.

Omstreeks 16.00 uur startte de wedstrijdleiding (Frans en Claudia Tieleman) met de uitreiking van de prijzen van de Tripletten wedstrijden en de Jeu de Boules spellen. Voor de winnaars waren er leuke attenties met daarbij voor de winnaars van de Tripletten wedstrijden ook een medaille.

Na de prijsuitreiking nam “Jack van Poppelen” kort het woord en bedankte het bestuur en iedereen die mee heeft geholpen aan deze geslaagde dag.

De voorzitter sloot deze dag met de woorden: dat hij iedereen dankbaar is voor zijn/haar bijdrage voor deze dag, zonder deze inzet was dit niet zo’n groot succes geweest. Als dank was er voor alle vrijwilligers een fles wijn.

Met het gezamenlijke opruimen kwam er een einde aan deze feestelijke dag.

 

Eef van den Heuvel