Het 37ste Apeluiders Toernooi zaterdag 25 mei 2024.

Voor 37STE  keer werd het toernooi door “Cercle de Pétanque” georganiseerd.

Er waren 20 doublette teams ingeschreven en kwamen uit verschillende delen van Nederland. De teams waren van tevoren ingeloot en speelde twee voor gelote partijen en daarna 16 in de A-poule en de overige 4 speelde apart voor een prijs.

De toernooileiding was in handen van het vertrouwde gezicht Frans Tieleman, maar moest nu het zonder assistentie van Claudia Tieleman doen, die voor haar gezondheid in Zwitserland is. Met het inschrijven van spelers kreeg Frans assistentie van Chengiz Zendedel en Jannie van den Heuvel.

Frans had weer voor de Apeluiders koeken gezorgd. Deze werden uitgedeeld door Franca Bouwman en Taira Zendedel en tevens voor ieder team een nummer met daarbij de gekoppelde tegenstander.

Frans verwelkomde alle deelnemers en zo werd er om klokslag 10.30 gestart met de wedstrijden. De opkomst was goed door de 20 teams werd er fanatiek en sportief tegen elkaar gestreden, Les Cailloux en Lex Taxateurs hadden goede spelers. Onze teams gaven goede tegenstand in hun partijen. Jannie en Eef van den Heuvel hadden de bardienst en van de Kampong spelers kregen we de complimenten over de organisatie. Maar ook over onze clubgebouw en de keuken. Ondanks dat de zon niet scheen was het best warm. Zodoende zochten een aantal spelers ook het toilet op om een korte broek aan te doen.

Rond 13.00 uur kregen we toch met regenbuien te maken, zodat we een extra pauze hadden die een uur aanhield. Onder het genot van een drankje en hapje in de kantine en buitentent werd er gezellig met elkaar gewacht tot het weer opknapte. Na de ingelaste pauze werd er weer gestart met de wedstrijden. In de loop van de ochtend hadden Jannie van den Heuvel en Corrie de Boer kleine hapjes op een schaal klaar gemaakt. Deze werden tijdens de wedstrijden rondgedeeld en werden dankbaar (wat fijn) door spelers ontvangen. Ook de frituur snack die door Hennie de Jonge en Bets Schol werden gefrituurd waren goed in trek bij de deelnemers. Ook werd de Kampong speler die de volgende dag zijn 90STE  verjaardag ging vieren, door Frans in het zonnetje gezet. Door met ze alle het “lang zal hij leven “te zingen.  Met het aanbieden van een consumptie en het zingen was de deelnemer aangenaam verrast.

In de A-poule werd Sebastiaan Diemel met Mohammedi Jadoun van Les Cailloux eerste en Jos de Water met Hennie Ansems van Les Taxateurs werden tweede.

Onze clubgenoten Taira en Chengiz Zendedel zaten in de troostfinale van de A-poule. Het werd een lange partij. Ze wisten deze partij naar zich toe te trekken door met 13 – 10 te winnen en behaalde de eerste plaats en Justin Wuring met Albert Wuring van De Gooiers en De Gemshoorn werden tweede.

De kop is ervan af en met opruimen kwam rond 20.00 uur een einde van deze dag.                                                           

Best wel moe maar wel voldaan kijken we terug op een relaxte invulling van deze zaterdag.

 

                                                                                                                                            Eef en Jannie van den Heuvel