Drie Club Ontmoeting bij JBV Nederlek in Lekkerkerk.  

 

Op zaterdag 14 juli 2023 vonden de spannende wedstrijden Pétanque plaats in Lekkerkerk. Het was een prachtige zomerdag met stralend weer, perfect voor een potje Pétanque.

Het evenement vond plaats in bij de Pétanque vereniging JBV Nederlek en trok vele enthousiaste deelnemers van verschillende leeftijden. De Drie Clubs die deelname aan dit evenement waren JBV Nederlek uit Lekkerkerk en SV Kampong Jeu de Boules uit Utrecht en Cercle de Pétanque uit IJsselstein.

De wedstrijden begonnen om 11.00 uur ’s ochtends en de deelnemers waren verdeeld over verschillende teams. Elk team bestond uit twee spelers die het tegen elkaar opnamen op de fraai aangelegde Petanque - banen. De sfeer was gezellig en iedereen was vol energie en enthousiast.

Gedurende de dag werden er verschillende spannende wedstrijden gespeeld. De deelnemers toonden hun vaardigheden en strategieën om de beste worpen te maken en de boules zo dicht mogelijk bij het doel te krijgen. Er werd veel gelachen, gejuicht en aangemoedigd door de toeschouwers.

De wedstrijden verliepen vlekkeloos en de deelnemers waren zeer geconcentreerd op hun spel. Ze werkten nauw samen met hun teamgenoten om de beste tactieken toe te passen en de meeste punten te scoren. De competities waren hevig, maar er heerste altijd een sportieve en vriendelijke sfeer.

Na een dag vol spannende wedstrijden werden uiteindelijk de winnaars bekendgemaakt. De verenigingen JBV Nederlek eindigden op de eerste plaats met een uitstekende prestatie en een indrukwekkend aantal punten. Ze werden beloond met de wel bekende trofee en een welverdiend applaus van het publiek.

Er was ook nog voor elke vereniging een 1,2,3 prijs die ook nog werd uitgereikt.

De wedstrijden Pétanque bij vereniging Nederlek was een groot succes en bracht mensen samen voor een sportieve en leuke dag. Het toonde de passie en vaardigheden van de deelnemers en liet zien hoe Pétanque met mensen van alle leeftijden kan verbinden. Het evenement werd afgesloten met tevreden gezichten en plannen voor volgend jaar. Spontaan boot SV Kampong Jeu de Boules uit Utrecht zich aan om het in 20224 bij hun te gaan organiseren. In de hoop dat het evenement nog groter en beter zal worden.

Al met al waren de wedstrijden Pétanque een geweldige gelegenheid voor mensen om samen te komen, plezier te hebben en hun liefde voor deze traditionele Petanquesport te delen.

 

Claudia Tieleman