Cercle de Péntanque steunt ook....

het verplegend personeel in ZIEKENHUIZEN, VERPLEEG- en VERZORGINGSHUIZEN in heel het land.

Klik hier voor de foto's!

40 jarig bestaan Cercle de Pétanque

Met prachtige tropische weer werd het een fantastische dag!

De dag begon met een welkoms toespraak van voorzitter Jos Storken, vervolgd door medeoprichter Piet van Koolwijk die vertelde over het ontstaan van Pentanque en later de oprichting van Cercle de Pentanque. Waarna een bondsbestuurder van NJBB (NEDERLANDSE JEU DE BOULES BOND) het woord kreeg.

Huldigingen

Piet van Koolwijk, Molly en Kees van Rooyen allen 40 jaar lid werden gehuldigd. Vervolgens werden Corrie van Kuik en Frans Tieleman benoemd tot erelid. Corrie werd erelid als langdurige bestuurder en Frans voor het organiseren van het langste Jeu de Boules toernooi ‘Apeluiders' als secretaris en organisator.

Pretbowlen

Na het formele gedeelte was het tijd voor pretbowlen, waar het met pretbowlen om gaat is spel en plezier, wat ook goed aansloeg. Misschien sommige toch nog te fanatiek, maar zeer geslaagd. Tussentijds waren er hapjes en een heuse ijscokar van Kaatje & Co.

Live muziek en de BBQ

Na het pretbowlen werden de prijzen uitgereikt en kon men genieten van een live muziek en uitgebreide BBQ. De mensen konden er geen genoeg van krijgen en tot slot de Sirtaki gedanst door Paniot, de enige Griek van de club, waarbij zelfs schoteltjes (Griekse traditie) op de grond kapot werden gegooid.

Het was een fantastische dag met perfect weer, deze dag zal de organisatie, vrijwilligers en gasten niet snel vergeten.

Verslag: Herman Fillekers

Klik op onderstaande foto voor nog veel meer foto's gemaakt door Jan Willem Nota

Klik hier voor de foto's

Voor de 3e keer een succesvolle goede doelen toernooi bij Cercle de Petanque

  Voor de 3e keer een succesvolle goede doelen toernooi bij Cercle de Petanque

  IJsselstein

  Geplaatst 10 mei 2018

  Martijn van Veenendaal heeft ten behoeve van Het IJsselsteinse Roparun TEAM4U, voor de 3e keer een gezellig en wederom succesvol Pentanque toernooi georganiseerd.

  Martijn van Veenendaal heeft ten behoeve van Het IJsselsteinse Roparun TEAM4U, voor de 3e keer een gezellig en wederom succesvol Pentanque toernooi georganiseerd.

  Ondanks het niveau verschil lagen de scores niet ver uit elkaar, maar zo ook dit jaar ging de heer de Jong er met de eerste prijs vandoor. Een heuse gouden Jeu de Boule bal, was zijn prijs.

  De opbrengst voor het IJsselsteinse Roparun TEAM4U was € 262,90.

  Eric van Gijn meldt het volgende: Het IJsselsteins Roparun TEAM4U is er erg blij met het bedrag, want met dit geld kunnen we mensen met kanker een flinke steun in de rug geven.

  Bericht: Allesvan.nl IJsselstein

  Opknapbeurt clubgebouw Cercle de Pétanque in voorbereiding naar het 40-jarig bestaan.

  Afgelopen week waren de vrijwilligers druk met het opknappen van het clubgebouw Cercle de Pétanque.


  40 jaar Cercle de Pétanque

  30 mei 1978 is de club Cercle de Péntanque opgericht en dat vieren ze op 26 mei. In voorbereiding naar het feest, was het tijd het clubgebouw op te knappen.

  Afgelopen augustus kreeg de club Cercle de Pétanque bezoek van het Roest Corllius Fonds en ontvingen zij een cheque ter waarde van € 1.000,00 bedoeld voor het meubilair waaronder de tafels en stoelen die aan vervangen toe waren. De nieuwe tafels zijn inmiddels binnen en werden vandaag in elkaar gezet. De verwachting is dat medio mei de nieuwe stoelen geleverd zullen worden.

  De IJsselsteinse Stichting Samen Verder (IJSSV) zijn met hun activiteiten gestopt. De IJSSV heeft aan gegeven te stoppen met deze activiteiten door steeds minder deelnemers. Jaren lang heeft IJSSV het seizoen voor de verstandelijk gehandicapten bij Cercle de Pétanque geopend, met een samenkomst en gezellig aantal partijen boulen. De IJSSV had nog geld over in de kas en dat is naar meerder goede doelen gegaan, waaronder ook naar Cercle de Pétanque. Door de goede samenwerking in de afgelopen jaren, heeft de IJSSV besloten een bedrag van € 500,00 doormiddel van een cheque te schenken aan Cercle de Pétanque voor het opknappen van het clubgebouw. Hiervan is onder ander de verf, kwasten en andere materialen aangeschaft, waarmee de vrijwilligers aan de slag zijn gegaan.

  Maandag 12 maart was de start van de opknapwerkzaamheden en na een week hard werken, mag het resultaat er zijn.

  Met dank aan de vrijwilligers, Roest Crollius Fonds en de IJsselsteinse Stichting Samen Verder.


  Foto en tekst: Richard de Bruin Allesvan.nl IJsselstein